Bli karriärsmart - anmäl dig till vår digitala karriärakademi hösten 2019

Delta i vår serie med LinkedIn- och karriärwebinarier och få mängder av effektiva tips och idéer kring hur du kan boosta din karriär och jobbsökning via LinkedIn. Välkommen!

Så här går det till

1. Efter anmälan får du en bekräftelse via e-post med en länk till webinariet.  2. Innan webinariet får du en påminnelse i mejlen.
3. Du deltar i webinariet via din dator, i-pad eller smartphone. 15 min före webinariet ber vi dig logga in via länken för att säkerställa att du kommer in ok och hör bra. 
4. Under webinariet har du möjlighet att ställa frågor till föreläsaren som tas upp på slutet.
5. Efteråt får du en inspelning av webinariet. Du kan också titta på tidigare inspelningar på Unionens hemsida här

OBS: När du ansluter till webinariet – se till att ditt företags säkerhetslösningar (brandväggar etc.) tillåter dig att använda Go-to-webinars tekniska lösning. Annars rekommenderar vi att du ansluter via deras app för iphone/android etc.

webbinarie-program hösten 2019

4. Så blir du hittad av rekryterare, nätverkar rätt och blir en aktiv jobbsökare

 22 oktober kl.12-13

Idag kan du bli hittad – av rekryterare och potentiella nya kunder, medarbetare eller partners. Men hur ska du göra för att rätt personer ska hitta just dig på LinkedIn? Genom LinkedIn har du tillgång till ett globalt nätverk som kan skapa oändliga möjligheter. Men hur ska du hitta rätt kontakter och använda nätverket optimalt för att nå dina mål?  Det ska vi prata om idag.
 
LinkedIn erbjuder många möjligheter att blir hittad av rekryterare som söker efter någon med din profil och kompetens. Men får du rätt typ av jobberbjudanden? Om inte behöver du lära dig hur du ska agera för att bli hittad av dem som kan ge dig ditt drömjobb.
I det här webinariet får du tipsen du behöver för att bli en stjärna på nätverk och jobbsökning på LinkedIn.

Du lär dig

 • bygga upp din profil med rätt sökord för att maxa intresset från rekryterare
 • använda LinkedIns jobb- och sökfunktion
 • bygga ett strategiskt nätverk på LinkedIn med hjälp av fem olika strategier 
 • skriva personliga kontaktförfrågningar på rätt sätt
 • undvika de vanligaste nätverksmisstagen  
 • hitta lediga jobb och uppdrag genom ditt nätverk, grupper och att följa rätt företag

 5. Så hittar du jobb via LinkedIn och andra jobbsajter - men vilka ska du vara på?

28 november kl. 09.00-10.00

Idag tillsätts 100 000-tals tjänster via rekryteringsföretag, bemanningsföretag, CV-databaser och olika jobbsajter. Det finns flera tusen jobbsajter bara i Sverige. Men var ska du lägga krutet? Genom att lära dig hur sajterna är uppbyggda och hur du navigerar ökar du dramatiskt dina chanser till jobb denna väg.

På LinkedIn finns oändliga möjligheter att bli hittad av rekryterare som söker efter någon med din profil och kompetens. Men får du rätt typ av jobberbjudanden?  Lär dig knepen hur du ska bli hittad av algoritmerna och rekryterarna.

Du lär dig

 • Vilka fyra olika typer av jobbsajter som finns och vilka du ska fokusera på.
 • Var du ska leta efter platsannonser. Genom att bevaka ett par olika viktiga sajter täcker du in de allra flesta platsannonser som är relevanta för dig.
 • Var du ska lägga upp ditt cv. Förr svarade man bara på platsannonser. Idag måste du lägga upp ditt cv på olika ställen. Finns ditt cv på rätt ställen ökar dina chanser till nytt jobb markant.
 • Hur du sticker ut och kommer högst upp i rekryterarnas sökningar i LinkedIn och andra databaser. Lär dig knepen!

6 september kl. 12-13. klart, kan inte bokas

Att ha en proffsig LinkedIn-profil är idag ett måste, vare sig du ska söka jobb, bygga din karriär eller hitta nya kunder eller medarbetare. Din profil måste kunna attrahera och imponera på din besökare som ofta får sitt första professionella intryck av dig på LinkedIn.  Webinariet vänder sig till både nya och erfarna på LinkedIn och är proppat med praktiska tips som hjälper dig att bli en stjärna på LinkedIn!

Du lär dig

 • 5 viktiga framgångsfaktorer på LinkedIn
 • 12 steg till en proffsig profil
 • hur du väljer rätt sökord
 • smarta profiltrix för att hittas av LinkedIns algoritmer
 • nyheter på LinkedIn
   

2. Så berättar du din story och gör en intresseväckande sammanfattning på LinkedIn

 17 september kl. 20-21. klart, kan inte bokas 

Din sammanfattning är en av de viktigaste delarna på din LinkedIn-profil. Genom att berätta din story och visa upp ditt professionella varumärke har du möjligheten att snabbt fånga uppmärksamheten hos din målgrupp. Men du måste ha en story i din profil som snabbt väcker intresse och hjälper dig att sticka ut.
Att byta karriärinriktning blir allt vanligare. Men hur presenterar du dig när det du gjort tidigare inte längre är relevant för det du vill göra framöver? I det här webinariet lär du berätta din professionella story och visa din röda tråd och det värde du kan tillföra oavsett om du vill fortsätta med det du gör eller om du är på väg till något nytt.

Du lär dig

 • berätta din story på ett engagerande sätt
 • skriva en intresseväckande LinkedIn-sammanfattning och yrkesrubrik
 • hur du lyfter fram rätt saker om dig själv
 • göra en introduktion som väcker intresse DIREKT
 • struktur och layout av din sammanfattning
   

 3. Så sätter du nya spännande karriärmål från 30+ till 60+

3 oktober kl. 12.00-13.00 klart, kan inte bokas 

Vill du utveckla din potential i ditt nuvarande jobb?  Eller är du sugen på ett karriärbyte, att pröva dina vingar inom ett nytt område? Är du redo för nästa steg men behöver ett spännande och tydligt mål och plan? Då ska du boka in dig här! Att ha en bra självinsikt, en tydlig karriärvision, ett starkt nätverk och ett personligt varumärke som lyfter dig är viktiga karriärverktyg på en arbetsmarknad där tryggheten måste ligga i din kompetens och erfarenhet och inte i en fast anställning.

Sluta ha åldersnoja, kompetensångest och dåligt självförtroende! Alla behövs men det är du som måste sitta i förarsätet på din egen förändringsresa! Hur du gör ska vi prata om i det här webinariet.

Du lär dig

 • jobba strukturerat med din karriärplanering enligt en beprövad tre-stegs modell
 • titta INÅT - skaffa dig en bra självinsikt, hitta din passion, talang och styrkor
 • titta UTÅT – hitta din karriärväg på kort och lång sikt och bygga ett nätverk som hjälper dig att lyckas
 • titta FRAMÅT – sätta spännande nya mål, bygga ditt personliga varumärke på LinkedIn och sätta full fart framåt!